Alfa Romeo logotyp

Umeå Van Service – ett familjeföretag

Familjeföretaget Umeå Van Service grundades redan 1987 av entreprenören Ingemar Micaelsson. Allt började med att Ingemar skruvade i amerikanska Van-skåp bilar vid sidan av en annan verksamhet som kranhyttstillverkare för timmerbilar. Som verkstad fungerade ena halvan av faderns garage intill villan på Västerslätt i Umeå. Kunderna togs emot hemma vid köksbordet på eftermiddagarna. Bilarna reparerades under natten för att kunna levereras dan därpå.

R

Nav i Norrland

I dag är Umeå Van Service ett nav i Norrland för försäljning, service och support av olika typer av transport och lätta lastbilar – ett brand store. I november 2005 utsågs företaget till Umeås tillväxtföretag vid den stora Umeågalan som arrangeras av Umeå Näringslivsservice varje år.

R

Ändamålsenliga lokaler

Hösten 2006 togs nästa steg i utvecklingskedjan då Umeå Van Service flyttade in i skräddarsydda, rymliga och ändamålsenliga lokaler med förnämlig exponeringsyta mot Riksväg 363 och Umeås nya godsbangård på Västerslätt.
R

Eget kvalitetssystem

Antalet anställda har vuxit till över 35 och omsättningen till cirka 150 miljoner. Som en del i kvalitetsarbete är företaget miljöcertifierat enligt ISO 14001 och har dessutom byggt upp ett eget kvalitetssystem.

R

Komplett serviceföretag

Företaget har även en komplett serviceverkstad för reparationer, underhåll, däckservice, ombyggnad av fordon, skadeverkstad och glasmästeri plus Norrlands mest kompletta reservdelslager för amerikanska fordon med 12 000 artikelnummer.
R

Fiat och Isuzu

Sedan mars 2007 har Umeå Van Service kompletterat det amerikanska sortimentet av transport- och lätta lastbilar med Fiats hela transportprogram och Isuzu pickups. Vi blev årets återförsäljare av Isuzu 2016.

R

Jeep och Dodge

Sedan augusti 2009 ingår också två starka varumärken Jeep och Dodge i vårt sortiment.

R

Chevrolet

Chevrolet pickuper och SUV:ar har varit med från starten.

R

Opel

Sedan augusti 2015 ingår Opel i vårt sortiment.